Groep 5a

img

Groep 5a

https://franciscus-middelburg.nl/wp-content/uploads/IMG_3679-725x543.jpg

In groep 5 staan er nieuwe onderdelen op het programma. De kinderen krijgen voor het eerst ‘huiswerk’ mee naar huis en komen voor het eerst in aanraking met de ‘zaakvakken’: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Deze vakken worden ook wel aangeduid met de verzamelnaam ‘wereldoriëntatie’. De kinderen leren wat aardrijkskunde eigenlijk is: de ‘ruimte’ om je heen. Ze leren kaartlezen en een legenda te gebruiken. Dit is ter voorbereiding op topografie. Bij geschiedenis beginnen de kinderen te leren wat tijd eigenlijk is, hoe het aangeduid wordt en hoe je een kalender gebruikt. En bij natuur komen onderwerpen over gezonde voeding, de seizoenen en planten en dieren om je heen aan bod.

Dit jaar moeten de kinderen voor het eerst een spreekbeurt houden. De spreekbeurten zullen rond oktober van start gaan. Iedere leerling mag zijn eigen onderwerp uitkiezen.
Buitenom het leren doen we ook veel leuke dingen.

Rond april staat het Floralia project op het programma. Het is dan de bedoeling dat de kinderen voor hun eigen plant gaan zorgen. Natuurlijk sluiten we het schooljaar altijd af met een gezellige schoolreis!

https://franciscus-middelburg.nl/wp-content/uploads/naut-350x200.png
https://franciscus-middelburg.nl/wp-content/uploads/meander-350x200.png
https://franciscus-middelburg.nl/wp-content/uploads/geschiedenis-300x300.jpg
https://franciscus-middelburg.nl/wp-content/uploads/Lerenleren3-300x300.jpg